Zoek je verblijf
Kamperen
Huren
Wanneer wilt u komen?

MVO

Natuurbewust

De rijke flora en fauna in het Noord-Hollandse duingebied heeft een grote aantrekkingskracht. We zijn van mening dat er een balans moet zijn tussen natuurbehoud en recreatie.

Dat komt ook tot uiting op de campings, waar 'natuurgericht kamperen' uitgangspunt is. Dat reikt verder dan het verstrekken van een toegangskaart voor het omringende gebied en het organiseren van excursies. Het betekent dat we ervoor zorgen dat de natuur op het terrein ook de volle aandacht krijgt, zowel bij het gebruik van energie en materialen, als bij het inrichten van de plaatsen. We willen het natuurschoon niet verstoppen achter kampeermiddelen, partytenten, windschermen en allerhande bouwsels. Ook zien wij daarom toe op veilig vuurgebruik, treden wij op tegen vernielzucht, en willen wij vervuiling voorkomen.

Wij verwachten dat u hier achter staat en ons hierin actief ondersteunt. De Kennemer Duincampings willen met de kampeerders zorgen dat natuur en kamperen optimaal samengaan.

Onze inspanningen op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid zijn beloond met de hoogst mogelijke milieu erkenning, een gouden Green Key. Dit betekent dat we op de campings goed en bewust omgaan met het milieu.

Ook vinden wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid vanzelfsprekend. Daarom worden er door de Kennemer Duincampings verschillende projecten aangegaan, onder ander met REAKT Midden Kennemerland.