Wanneer wilt u komen?
Sluiten
Kamperen
Accommodaties

Haarlem

Haarlem

Amsterdam, Alkmaar, de natuur om je heen, cultuur
om de hoek. De minst bekende parel is, gek genoeg,
de hoofdstad van Noord-Holland.

De autoluwe, monumentale binnenstad telt veel exclusieve winkels, trendy kledingzaken, charmante antiek- en curiosawinkeltjes en talloze speciaalzaken op elk denkbaar gebied. In de grote winkelstraten zijn bovendien de belangrijkste (inter)nationale winkelketens te vinden. Deze enorme verscheidenheid leverde Haarlem een aantal keren de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’ op. Ook op zondag zijn de winkels geopend. 

Haarlem staat bekend om haar rijke culinaire leven. De stad telt na Maastricht de meeste cafés en restaurants van Nederland. Haarlem heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cafés en restaurants: van trendy koffiebars en uitstekende lunchrooms tot gezellige borrellocaties en bijzondere restaurants, van eenvoudig tot exclusief.

De Haarlemse podia: Stadsschouwburg Haarlem, Philharmonie, Toneelschuur en Patronaat bieden een kwalitatief hoogwaardig programma op het gebied van toneel, dans, film en muziek. Haarlem is er trots op dat er een eigen productiehuis is: 'Toneelschuur Producties'. De Philharmonie is dé concertzaal van Haarlem en de intieme theaterzaal van de Stadsschouwburg Haarlem is een prachtig decor voor een avondje uit.

Bezoek website

Terug

Mijn Mein My Zoek taalkeuze