Alkmaar

Een dag wat anders dan het gebied van de camping? Vanaf het station Castricum (gratis parkeren) ben je in 15 minuten in het bruisende centrum van Alkmaar. Lekker een dag winkelen of gezellig een terassje pakken.

Kaasmarkt

Alkmaar staat bekend om de kaasmarkt deze vind vanaf de eerste vrijdag in april t/m de laatste vrijdag in september plaats op het Waagplein in Alkmaar! Er word kaasgelopen door de Kaasdragers en de Kaasmeisjes kunnen je uitleggen wat er allemaal te zien is. Wil je meer informatie over de Kaasmarkt?

Bezoek website

Shoppen

Wil je lekker een dagje genieten van de mooie binnenstad van alkmaar en de mooie winkels bezoeken? in Alkmaar is er genoeg mogelijkheid om lekker te shoppen. Wil je liever een kopje koffie drinken op één van de gezellige terasjes? Dat kan zeker! ben je benieuwd naar de binnenstad van alkmaar en de evenementen?

Bezoek website

Musea & Monumenten

Alkmaar is een stad met veel geschiedenis, dit is goed terug te zien in de mooie binnenstad en de museas. Denk bijvoorbeeld aan het Stedelijk museum, het Kaasmuseum of het Huis met de kogel. ben je benieuwd wat er allemaal te doen en te zien is in de stad? Bekijk de website!

Bezoek website

Rondvaarten

Alkmaar bekijken vanaf het water? Dat kan! In Alkmaar zijn verschillende mogelijkheden om rondvaarten te doen. Tijdens de rondvaart verteld een gids je alles wat je wilt weten over de stad en zijn rijke geschiedenis. Meer weten over rondvaarten in Alkmaar?

Bezoek website

Alkmaarder meer

Is het een dag mooi weer, maar wil je liever niet naar het strand? het Alkmaarder meer is de perfecte plek. Aan dit meer is genoeg plaats voor waterrecreatie. Je kunt lekker zwemmen, genieten van de zon of lekker varen op het water! Wil je meer informatie over het Alkmaarder meer?

Bezoek website

Terug