header tulpen.jpg

Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Geversduin is de poort naar het grootste bloembollengebied van Europa.

Van half maart tot en met half mei verandert een groot deel van Holland boven Amsterdam in één grote bloemenzee. Het begint in maart met het krokus-seizoen.

Daarna komen de narcissen en hyacinten op en tenslotte laten de tulpen hun kleuren zien, vanaf midden april tot begin mei. Eind april zijn onze tulpenvelden het mooist. 

Nederland is dankzij de lange lentes met koele nachten uitermate geschikt voor de tulpenkweek. De grond in de polders wordt voortdurend afgewaterd. Dit creëert ideale omstandigheden voor de tulpenbollen.

Hoe hoger je komt in Holland boven Amsterdam, hoe imposanter. Fiets of wandel door de oneindige bollenvelden, boek een excursie met het gezin, je partner of vrienden en bezoek de kassen, opengesteld voor het publiek.

Land van Fluwel - 30 mrt t/m 3 nov

land van fluwel 2.0.jpg

Laat je een dag verrassen, betoveren en verleg je grenzen. Bezoek de Dutch Tulip Experience en ontdek met een audiotour het sprookje van de tulp.
Lees verder

Bloemendagen - 27 apr t/m 1 mei

bloemendagen

Volop geur en kleur tijdens de 66ste editie van de Bloemendagen. Bewonder in de hele polder ruim honderd mozaïken, bewegende werkstukken en versierde straten en bruggen.
Lees verder

De BloembollenBoemel - 5 apr t/m 4 mei

bloembollenboemel.jpg

De BloemBollenBoemel is een samenwerking tussen Bloeiend Zijpe en Land van Fluwel en rijdt dagelijks drie maal dwars door de tulpenpracht.
Lees verder

Hortus Bulborum - 6 apr t/m 16 mei

hortus-bulborum.jpg

Bekijk ruim 4000 verschillende soorten bloembollen waaronder tulpen, narcissen, hyacinten, crocussen en frtillaria's.
Lees verder

Floratuin Julianadorp - 15 maart t/m 15 okt

floratuin julianadorp.jpg

Bekijk in de bloeiende showtuin een bijzonder assortiment exclusieve en nieuwe soorten bloembollen. Pluk je eigen bos bloemen in de verschillende tuinen.
Lees verder

Bloeiend Zijpe - 5 Apr t/m 5 mei

Bloeind zijpe.jpg

Geniet van heel dichtbij van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden. De activiteiten zijn echt tussen de bloemen, zoals een fiets- en wandeltocht.
Lees verder

Poldertuin - voorjaar

Voorjaar.jpeg

Geniet in deze tuin van voorjaars-bloeiers, zoals hyacinten, narcissen, tulpen en bijzondere bol- en knolgewassen. Vanaf half maart tot half mei staat de tuin in bloei en is de Poldertuin op z'n mooist.
Lees verder

Lentetuin Breezand - 28 feb t/m 4 mrt

lentetuin breezand

Dit jaar is het thema: Vive les Fleurs: Parijs op de Lentetuin. Een prachtige bloemenshow met de grootste variëteit aan bolgewassen, prachtige bloemstukken en fraaie decoraties.
Lees verder