Zoek je verblijf
Kamperen
Huren
Wanneer wil je komen?

Wandelen

Niet alleen op de fiets, maar ook wandelend door de mooiste natuurgebieden is een aanrader. Even een klein rondje om, of zin in een fikse wandeling met een historisch thema? Wij hebben een aantal routes klaar staan. Let er wel op dat je een toegangsbewijs meeneemt als je het Noordhollandse Duinreservaat betreedt. Je ontvangt deze toegangsbewijzen bij aankomst.

Fietsroutes

Knooppunt 23. Dat is ’m. Hét fietsknooppunt waar het allemaal begint. Wij hebben een aantal routes voor je klaar staan.
Zelf geen fiets mee? Geen probleem! We hebben huur fietsen klaar staan.  Op de camping kunnen er fietsen worden gehuurd voor kinderen en volwassenen, elektrisch en nog veel meer!

Reserveer hier online fietsen

NS- wandeling NH duinreservaat

Van station Castricum naar Egmond aan Zee
Voor liefhebbers van natuur is deze NS-wandeling een topper. Met bos, open veld en duinen is er volop afwisseling. Onderweg kan je veel dieren zien: van Schotse hooglanders tot de Konik paarden. Een prachtige route slingert over hoge grasduinen en door diepe dalen.

Download routekaart

Fiets de Pontjesroute 35km

De Pontjesroute is een aantrekkelijke fietsroute rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, waarin vijf pontjes zijn opgenomen. Bij twee pontjes moet je zelf overvaren door het draaien aan een lier.

Routebeschrijving
De Pontjesroute begint en eindigt in Castricum bij het NS-station, maar je kan natuurlijk ook op een andere plek starten. Daarvoor volg je vanaf station Castricum de knooppunten 22-21-20-24-84-87-pontveer-88-89-pontveer-59-pontveer-60-61-62-58-57-56-pontveer-55-54-19-18-17-21-22

download routekaart

Historische wandeling 16,4km

Zin in een fikse wandeling met een flinke scheut geschiedenis? Vanuit het gezellige toeristenplaatsje Castricum maak je deze mooie wandeling naar landgoed Marquette.

Archeologisch museum
Terug in Castricum ontdek je het archeologisch verleden van de streek in het Huis van Hilde. De route is ongeveer 16,5 kilometer. Starten is ook mogelijk vanuit camping Geversduin.

bekijk de route

Wandel het 8tje van Castricum 5km

Even er tussen uit? Dan is het 8tje van Castricum ideaal! In 5 kilometer kom je langs 8 cultuurhistorische plaatsen in Castricum. Onderweg kom je verschillende monumenten, winkels en restaurantjes tegen. Deze route is perfect om het Castricum te ontdekken. (En dit allemaal binnen één uur!)

Castricum.info
Mocht je de route gaan wandelen, bekijk dan eens Castricum.info wat er te doen is in de omgeving. Mooie bezienswaardigheden, leuke evenementen, uitgaan, horecatips en nog veel meer.

download de route

Fietsroute Duinen, Dorpen en De zee 41km

Geniet van de mooie duinen en de plaatsen om de duinen heen. De duinen waar je langs fietst, zijn uniek in Nederland en zelfs in heel Europa.

Onderweg heb je uitzicht over de Noordzee, maar fiets je ook langs gemoedelijke dorpjes, door de bossen, over landweggetjes en door het platteland. Naast de unieke omgeving fiets je ook nog langs gebouwen die vol met historie zitten, zoals kastelen, forten en buitenplaatsen.

download de route

Paardrijden met manege Heemskerk

Er is geen betere manier om het Noordhollands duinreservaat te ontdekken dan ter paard. In samenwerking met manege Heemskerk worden er in het kampeerseizoen Bosritten georganiseerd. Je wordt begeleid door een ervaren ruiter van de Manege.

Momenteel zijn de excursie data van de bosritten op de camping nog niet bekend. Wel kan je bij manege Heemskerk al jouw duinritten en strandritten reserveren! Neem hiervoor contact op met de manege.

website manege heemkserk