Wanneer wilt u komen?
Sluiten
Kamperen
Accommodaties

Wandelen, fietsen en paardrijden

WANDELINGEN

Niet alleen op de fiets, maar ook wandelend door de mooiste natuurgebieden is een aanrader. Even een klein rondje om, of zin in een fikse wandeling met een historisch thema? Wij hebben een aantal routes voor u gemaakt. Let er wel op dat u uw toegangsbewijs meeneemt als u het Noordhollandse Duinreservaat betreedt. U ontvangt deze toegangsbewijzen bij aankomst.

Fietsroutes

Knooppunt 23. Dat is ’m. Hét fietsknooppunt waar het allemaal begint. Wij hebben een aantal routes voor u klaar staan. Zelf geen fiets mee? Geen probleem! We hebben huurfietsen klaar staan. Op de camping kunt u fietsen huren voor kinderen en volwassenen, met een zitje of trailbike. De fietsen kunnen gehuurd worden bij de receptie.

NS- WANDELING NH DUINRESERVAAT 15km

Van station Castricum naar Egmond aan Zee
Voor liefhebbers van natuur is deze NS-wandeling een topper. Met bos, open veld en duinen is er volop afwisseling. Onderweg kunt u veel dieren zien: van Schotse hooglanders tot de Konik paarden. Een prachtige route slingert over hoge grasduinen en door diepe dalen. Denkt u dat u alles heeft gehad? Er wacht u nog strand en zee als spectaculair sluitstuk van deze route.

Routebeschrijving
Het eindpunt van de route is Egmond aan Zee. Neem daarna de bus van Egmond aan Zee naar station Alkmaar. Check voor vertrek de actuele vetrektijden de Reisplanner.

Download routekaart

Fiets de Pontjesroute 35km

De Pontjesroute is een aantrekkelijke fietsroute rondom het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, waarin vijf pontjes zijn opgenomen. Bij twee pontjes moet u zelf overvaren door het draaien aan een lier. U fietst langs het opzwepende water van dit grote meer en over de ringdijken van diepe droogmakerijen, met hun strakke patroon van sloten, wegen en vaarten.

Routebeschrijving
De Pontjesroute begint en eindigt in Castricum bij het NS-station, maar u kunt natuurlijk ook op een andere plek starten. Daarvoor volgt u vanaf station Castricum de knooppunten 22-21-20-24-84-87-pontveer-88-89-pontveer-59-pontveer-60-61-62-58-57-56-pontveer-55-54-19-18-17-21-22 en bord station.

download routekaart

Historische wandeling 16,4km

Zin in een fikse wandeling met een flinke scheut geschiedenis? Vanuit het gezellige toeristenplaatsje Castricum maakt u deze mooie wandeling naar landgoed Marquette. Terug in Castricum ontdek je het archeologisch verleden van de streek in het Huis van Hilde. De route is ongeveer 16,5 kilometer. Starten is ook mogelijk vanuit camping Geversduin.

Archeologisch museum
Vlak voor het eind van de route kom je aan de rand van Castricum lang het Huis van Hilde, een museum over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland.

bekijk de route

wandel het 8tje van Castricum 5km

Even er tussen uit? Dan is het 8tje van Castricum ideaal!

In 5 kilometer komt u langs 8 cultuurhistorische plaatsen in Castricum. Onderweg komt u verschillende monumenten, winkels en restaurantjes tegen. Deze route is perfect om het Castricum te ontdekken. (En dit allemaal binnen één uur!)

Castricum.info
Mocht u de route gaan wandelen, bekijk dan eens Castricum.info wat er te doen is in de omgeving. Mooie bezienswaardigheden, leuke evenementen, uitgaan, horecatips en nog veel meer.

download de route

Fietsroute Duinen, Dorpen en De zee 41km

Geniet van de mooie duinen en de plaatsen om de duinen heen. De duinen waar u langs fietst, zijn uniek in Nederland en zelfs in heel Europa. Het is een ongerept stuk duinterrein dat 5.500 hectare groot is en zich uitstrekt van Wijk aan Zee tot Schoorl. U heeft in deze omgeving een erg gevarieerd uitzicht wat bijna nergens in Nederland voorkomt.

Onderweg heeft u uitzicht over de Noordzee, maar fietst u ook langs gemoedelijke dorpjes, door de bossen, over landweggetjes en door het platteland. Naast de unieke omgeving fietst u ook nog langs gebouwen die vol met historie zitten, zoals kastelen, forten en buitenplaatsen.

download de route

paardrijden met manege Heemskerk

Er is geen betere manier om het Noordhollands duinreservaat te ontdekken dan ter paard. In samenwerking met manege Heemskerk worden er in het kampeerseizoen Bosritten georganiseerd. U wordt begeleid door een ervaren ruiter van de Manege.

In het zomerseizoen van april t/m september is het alleen mogelijk om een strandrit te maken in de avonduren, omdat het strand overdag voorbehouden is aan badgasten.

Momenteel zijn de excursie data van de bosritten op de camping nog niet bekend. Wel kunt u bij manege Heemskerk al uw duinritten en strandritten reserveren! Neem hiervoor contact op met de manege.

website manege heemkserk