Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Duurzaam

In Nederland vakantie vieren is pas duurzaam. En je doet de kinderen er meestal een nog groter plezier mee. Geen lange vlucht, een kort ritje op de achterbank en een legioen aan vriendjes die hun eigen taal spreken. Natuurlijk wel op een camping die er alles aan doet om natuurbehoud en recreatie op elkaar af te stemmen.

Kom naar camping Geversduin want bij ons worden alle inspanningen op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid beloond met een gouden Green Key. De hoogst mogelijke milieuerkenning. Hoe doen wij dit? 

Spelen

Zoveel mogelijk spullen op de camping worden hergebruikt. Is er gesnoeid, dan kijken we wat we met het snoeiafval kunnen maken. Hele banken, fietsenrekken en speeltoestellen worden er gemaakt. Bij ons vind je dus geen gekleurde wipkip, wel natuurlijke speelplaatsen. Kinderen kunnen heerlijk knoeien met water dat door de uitgeholde boomstammen stroomt. En klauteren over de muurtjes die gemaakt zijn van de oude bakstenen uit een straatje. Het straatje dat nu opgevuld is met houtsnippers.

Verantwoord slapen in een Boomhuis

Geen fan van kamperen maar wel van de sfeer op een camping? Je kan bijvoorbeeld slapen in een Boomhuis. Verantwoord? Jazeker! Gemaakt van onbehandeld hout, afkomstig uit beheerde FSC-bossen. De Boomhuizen zijn hoog, droog en warm. Geïsoleerd met minerale wol, dit is een 100% recyclebaar product. Deze isolatie draagt tevens bij aan de CO2-reductie. Door de grote ramen kijk je naar de natuur om je heen. Door het vele daglicht hoef je minder gebruik te maken van verlichting.

Schoonmaken

Een warme douche en een schoon toilet. Dat wil iedereen, zeker als je kampeert op de camping. Ook hier wordt gelet op het milieu. In de sanitairgebouwen zijn de kranen en douchekoppen waterbesparend. De schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar en de verlichting werkt op bewegingssensoren. Geen overbodige verspilling dus. Schoonmaken van de accommodaties wordt gedaan met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Van A tot Z verantwoord. 

Wat nog meer...

Met behulp van kampeerders wordt er gescheiden verzameld. Lege eierdozen, potjes en kurken worden ingeleverd bij het recreatieteam waar hele kunstprojecten uit de grond worden gestamd met gebruikte spullen.
Verder moet je de schoonheid van de natuur kunnen horen. Je ziet het personeel daarom op de fiets of in elektrokarren op weg naar gasten. De camping is voor een deel autoluw. Op de centrale parkeerplaats zijn oplaadpalen. Voor auto’s én fietsen.