Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Duurzaam

In Nederland vakantie vieren is pas duurzaam. En je doet de kinderen er meestal een nog groter plezier mee. Geen lange vlucht, een kort ritje op de achterbank en een legioen aan vriendjes die hun eigen taal spreken. Natuurlijk wel op een camping die er alles aan doet om natuurbehoud en recreatie op elkaar af te stemmen.

Kom naar camping Geversduin want bij ons worden alle inspanningen op het gebied van natuurbehoud en duurzaamheid beloond met een gouden Green Key. De hoogst mogelijke milieuerkenning. Hoe doen wij dit? 

Plastic Huis

Het Plastic Huis is een unieke accommodatie, grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. Zowel aan de buitenkant als qua inrichting is er gekeken naar duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en zeker ook comfort. Het is het eerste vakantiehuis in Europa dat van buiten grotendeels is opgebouwd uit zwerfplastic. Dit is allemaal verzameld op het strand van Castricum. Het mooie is, je ziet dit er niet aan af. De accommodatie heeft juist een luxe uitstraling!

Verantwoord slapen in een Boomhuis

Geen fan van kamperen maar wel van de sfeer op een camping? Je kan bijvoorbeeld slapen in een Boomhuis. Verantwoord? Jazeker! Gemaakt van onbehandeld hout, afkomstig uit beheerde FSC-bossen. De Boomhuizen zijn hoog, droog en warm. Geïsoleerd met minerale wol, dit is een 100% recyclebaar product. Deze isolatie draagt tevens bij aan de CO2-reductie. Door de grote ramen kijk je naar de natuur om je heen. Door het vele daglicht hoef je minder gebruik te maken van verlichting.

Spelen

Zoveel mogelijk spullen op de camping worden hergebruikt. Is er gesnoeid, dan kijken we wat we met het snoeiafval kunnen maken. Hele banken, fietsenrekken en speeltoestellen worden er gemaakt. Bij ons vind je dus geen gekleurde wipkip, wel natuurlijke speelplaatsen. Kinderen kunnen heerlijk knoeien met water dat door de uitgeholde boomstammen stroomt. En klauteren over de muurtjes die gemaakt zijn van de oude bakstenen uit een straatje. Het straatje dat nu opgevuld is met houtsnippers.

Schoonmaken

Een warme douche en een schoon toilet. Dat wil iedereen, zeker als je kampeert op de camping. Ook hier wordt gelet op het milieu. In de sanitairgebouwen zijn de kranen en douchekoppen waterbesparend. De schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar en de verlichting werkt op bewegingssensoren. Geen overbodige verspilling dus. Schoonmaken van de accommodaties wordt gedaan met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Van A tot Z verantwoord. 

Wat nog meer...

Met behulp van kampeerders wordt er gescheiden verzameld. Lege eierdozen, potjes en kurken worden ingeleverd bij het recreatieteam waar hele kunstprojecten uit de grond worden gestamd met gebruikte spullen.
Verder moet je de schoonheid van de natuur kunnen horen. Je ziet het personeel daarom op de fiets of in elektrokarren op weg naar gasten. De camping is voor een deel autoluw. Op de centrale parkeerplaats zijn oplaadpalen. Voor auto’s én fietsen.
Op dit moment zijn wij hard aan het werk om onze niet efficiënte verlichting over het hele terrein te vervangen door energie efficiente verlichting.