Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Kamperen in het Noordhollands Duinreservaat

Vanaf Camping Geversduin loop je direct het Noordhollands Duinreservaat in. Dit is één van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Naast de glooiende duinen vind je hier ook prachtige bossen, meren en natuurlijk de uitgestrekte stranden.

Het is een schitterend gebied voor prachtige wandelingen of mooie fietstochten. Er zijn bijna 50 wandelroutes uitgezet in het Noordhollands Duinreservaat. Van enkele kilometers tot meerdere uren hiken. Met de fiets volg je het mooie fietspad van 30 kilometer langs alle dorpen.

Als je hier ronddwaald kom je vanzelf Schotse hooglanders, exmoorpony’s of konikpaarden tegen. Deze grazers worden ingezet om de duinen en graslanden kort te houden, zodat het gebied niet dicht groeit. Hou wel afstand van deze dieren. Ze doen normaal gesproken niets, maar hebben wel hun ruimte nodig.

Wanneer je het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heb je een duinkaart nodig. Verblijf je op Camping Geversduin? Dan ontvang je van ons een duinkaart.

Wat gasten over ons zeggen!

Camping Geversduin ligt midden in het duinreservaat. Een ideale locatie om deze natuur eens goed te ontdekken. We komen zeker nog eens terug want we hebben nog over alle paden gelopen!

Piet

Wauw! Voor ons en de kids was Geversduin de perfecte uitvalsbasis om eens te genieten van de Nederlandse natuur. Want was is hij mooi! Op de caming was trouwens ook genoeg natuur om te ontdekken voor onze boy's.

Fam. Heegen

Bezoek de Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van Noord-Holland. Je komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. Je kan hier ook vergaderen.‚Äč De Hoep organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies.

Hooglanders in ons duingebied

schots hooglanders weide kennemerland geversduin holland

De Schotse hooglander kom je ongetwijfeld tegen wanneer je een wandeling of fietstocht maakt door het Duinreservaat. Het is een rustig dier, dat eerder zal vluchten dan aanvallen. Kom niet te dichtbij. Niet omdat ze agressief zijn, maar ze hebben hun ruimte nodig.

Plant- en diersoorten

Groene kikker in het Noordhollands Duinreservaat

In het Noordhollands Duinreservaat komen veel plant- en diersoorten voor. Dit heeft alles te maken met de uitgestrektheid en afwisselende begroeiing. Ook de hoogte, de vochtigheid, het kalkgehalte en het menselijk gebruik in het verleden hebben gezorgd voor een grote verscheidenheid aan soorten.