Zoek je verblijf
Kamperen
Huren
Wanneer wil je komen?

PWN beheert in opdracht van de Provincie Noord-Holland ruim 7.300 hectare duingebied, waaronder het Noordhollands Duinreservaat. Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied strekt zich uit van de terreinen van Tata Steel bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5.300 hectare. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden.

Wanneer je het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heb je een duinkaart nodig. Als je bij ons kampeert krijg je deze bij aankomst van ons mee.

BEZOEK DE HOEP

Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum ligt op een van de mooiste plekken van Noord-Holland. Je komt er alles te weten over het zuiveren van water en de Noord-Hollandse duinen. Je kan hier ook vergaderen.‚Äč De Hoep organiseert het hele jaar door activiteiten en excursies.

Hooglanders in ons duingebied

schots hooglanders weide kennemerland geversduin holland

De Schotse hooglander kom je ongetwijfeld tegen wanneer je een wandeling of fietstocht maakt door het Duinreservaat. Het is een rustig dier, dat eerder zal vluchten dan aanvallen. Wees wel alert en kom niet te dichtbij. Niet omdat ze agressief zijn, maar ze kunnen schrikken en dan onverwachte bewegingen maken.

Wandelen, fietsen en paardrijden

In de glooiende duinen en aangrenzende bossen van Noord-Holland kan je heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. Er ligt een uitgebreid net aan paden. Bij de receptie kan je terecht voor fiets en wandelkaarten!

Lees verder

Veel bijzondere plant- en diersoorten

Groene kikker in het Noordhollands Duinreservaat

In het Noordhollands Duinreservaat komen veel plant- en diersoorten voor. Dit heeft alles te maken met de uitgestrektheid en afwisselende begroeiing. Ook de hoogte, de vochtigheid, het kalkgehalte en het menselijk gebruik in het verleden hebben gezorgd voor een grote verscheidenheid aan soorten.