Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Elektra informatie seizoen kamperen 2024

Beste seizoengast, 

Vorige winter hebben wij alle elektrakasten van onze seizoenplaatsen ingericht met een ERS-systeem. Hiermee is per plek inzichtelijk geworden wat het individuele verbruik is. We hebben dit inzichtelijk gemaakt via ‘mijn Geversduin’ onder het kopje ‘mijn Energieverbruik’. Afgelopen seizoen hebben wij gebruikt om te testen hoe de systemen in de praktijk werken en om eventuele problemen waar we tegen aan zouden lopen te onderzoeken en op te lossen. Jullie hebben afgelopen seizoen kunnen gebruiken om inzicht te krijgen in eigen verbruik en mogelijkheden te onderzoeken om hierin te kunnen besparen. 

Vanaf komend seizoen 2024 zullen we de kosten voor elektra op een andere manier factureren. Deze kosten zaten tot en met 2023 verwerkt in de totaalprijs voor de seizoenplaats. Vanaf 2024 zijn de kosten voor de elektra opgedeeld in een tarief voor het vastrecht en een tarief per kWh. Het tarief voor het vastrecht is voor het jaar 2024 vastgesteld op €140,00. De prijs per kWh is voor het jaar 2024 vastgesteld op €0,44.  
 
Het tarief voor het vastrecht is al meegenomen in de totale prijs van je seizoenplaats. Voor het verbruik per kWh, ontvang je naar verbruik driemaal per seizoen een factuur. Deze facturen versturen wij rond 1 juni 2024, 1 september 2024 en 4 november 2024.  
 
Nu de tarieven voor volgend seizoen bekend zijn, kun je alvast via 'Mijn Geversduin' je huidige meterstand bekijken en doorrekenen wat je volgend seizoen gaat betalen bij een gelijk verbruik.  
 
Wij zien dat het hoogste verbruik rond de maanden maart, april en mei ligt.  
Zeker in deze maanden (maar ook in andere maanden) is het verstandig om bewust met je elektraverbruik om te gaan. Wij adviseren je altijd je elektra uit te zetten wanneer je er enkele dagen of langer niet bent. Het uit- en aanzetten van je elektratoevoer (meter) doe je ook via 'Mijn Geversduin'.  

Kijk ook goed naar het verbruik van verschillende soorten apparaten; Zo verbruikt een normale koelkast bijvoorbeeld minder elektra dan een inbouwkoelkast in een caravan. Andere grote verbruikers van stroom zijn bijvoorbeeld elektrische kacheltjes. Per soort kachel zit er ook een groot verschil in verbruik. 

Een seizoengast op Geversduin verbruikt gemiddeld 500 kWh per seizoen. Zit jouw verbruik hieronder dan zul je komend seizoen gaan besparen op jouw kosten. Zit jouw verbruik hierboven dan kun je er rekening mee houden dat jouw kosten zullen stijgen.  

Vanaf het nieuwe seizoen zie je onder het kopje 'mijn energieverbruik' de meterstand staan, waarmee je het seizoen start. Goed om te weten is dat de opbouwperiode begint op vrijdag 15 maart 2024, je officiële reservering start op vrijdag 22 maart 2024. De elektrakosten die je tijdens de opbouwweek verbruikt, worden ook meegerekend in je totale verbruik. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op het verbruik van energie. Heb je interesse in het plaatsen van zonnepanelen, dan is dit mogelijk. Zonnepanelen dienen
op het kampeermiddel geplaatst te worden (let op: het is niet toegestaan om panelen of installaties op de plek zelf te plaatsen) en meegenomen te worden in de driejaarlijkse keuring. Zorg ervoor dat de – gecertificeerde - panelen op de juiste manier worden geïnstalleerd in verband met brandgevaar. Met zonnepanelen kun je (een deel) voorzien in eigen verbruik. Terug leveren van opgewekte elektra is niet mogelijk. De opgewekte elektra is alleen voor eigen gebruik.  

Met vriendelijke groet,  
Team Geversduin