Zoek je verblijf
Kamperen
Huren

Wandelen en paardrijden

Niet alleen op de fiets, maar ook wandelend door de mooiste natuurgebieden is een aanrader. Even een klein rondje om, of zin in een fikse wandeling met een historisch thema? Wij hebben een aantal routes klaar staan. Let er wel op dat je een toegangsbewijs meeneemt als je het Noordhollandse Duinreservaat betreedt. Je ontvangt deze toegangsbewijzen, als gast van de camping, voor aankomst. Bezoekers dienen zelf een duinkaart aan te schaffen voor het natuurgebied bij de receptie of op de parkeerplaats.

NS- wandeling NH duinreservaat

Van station Castricum naar Egmond aan Zee

Voor liefhebbers van natuur is deze NS-wandeling een topper. Met bos, open veld en duinen is er volop afwisseling. Onderweg kan je veel dieren zien: van Schotse hooglanders tot de Konik paarden. Een prachtige route slingert over hoge grasduinen en door diepe dalen.

Download routekaart

Paardrijden met manege Heemskerk

Er is geen betere manier om het Noordhollands duinreservaat te ontdekken dan ter paard. In samenwerking met manege Heemskerk worden er in het kampeerseizoen Bosritten georganiseerd. Je wordt begeleid door een ervaren ruiter van de Manege.

Momenteel zijn de excursie data van de bosritten op de camping nog niet bekend. Wel kan je bij manege Heemskerk al jouw duinritten en strandritten reserveren! Neem hiervoor contact op met de manege.

website manege heemkserk

Historische wandeling 16,4km

Zin in een fikse wandeling met een flinke scheut geschiedenis? Vanuit het gezellige toeristenplaatsje Castricum maak je deze mooie wandeling naar landgoed Marquette.

Archeologisch museum
Terug in Castricum ontdek je het archeologisch verleden van de streek in het Huis van Hilde. De route is ongeveer 16,5 kilometer. Starten is ook mogelijk vanuit camping Geversduin.

bekijk de route

Wandel het 8tje van Castricum 5km

Even er tussen uit? Dan is het 8tje van Castricum ideaal! In 5 kilometer kom je langs 8 cultuurhistorische plaatsen in Castricum. Onderweg kom je verschillende monumenten, winkels en restaurantjes tegen. Deze route is perfect om het Castricum te ontdekken. (En dit allemaal binnen één uur!)

Castricum.info
Mocht je de route gaan wandelen, bekijk dan eens Castricum.info wat er te doen is in de omgeving. Mooie bezienswaardigheden, leuke evenementen, uitgaan, horecatips en nog veel meer.

download de route