Uitkijktoren Papenberg

Wil je Castricum van grote hoogte zien? Kom het dan bekijken vanaf de uitkijktoren nabij de Papenberg. Er valt genoeg te zien als je er bovenop staat! Beklim eerst de trap met 149 treden en je begeeft je al op aardige hoogte.

Die grote trap oplopen is een leuke en uitdagende beproeving voor jong en oud. Ben je omhoog geklommen, dan zie je de uitkijktoren al staan! Nu nog maar een paar stappen en je wordt beloond met een prachtig uitzicht zoals Heemskerk, Uitgeest, Egmond aan Zee, Marquette en de Hoogovens.

De uitkijktoren is goed te bereiken vanaf het treinstation Castricum. Net voorbij Huis van Hilde kom je de grote trap al tegen. Je kunt ver kijken vanaf de toren, aan de ene kant zie je Castricum en aan de andere kant zie je de duinen.

De Papenberg werd vroeger als uitkijkpunt gebruikt toen er nog geen bosvorming aanwezig was. Om de Papenberg te herstellen is er gekozen voor deze uitkijktoren. De vorm van de uitkijktoren is als een golf gemaakt om het duinlandschap te symboliseren met de invloeden van water en wind.

Terug